AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, dün ERTV ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalık, YİMPAŞ binasının Milli Emlaktan alınacağını ve oraya Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya İl Müdürlüğü’nün taşınacağını söyledi, 2 ay içerisinde sürecin netleşeceğini belirtti. Çalık aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatifi’nin Malatya’dan kayısı alacağını da açıkladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ERTV’de yayınlanan Gündem Özel Programında Hülya Kaya’nın sorularını yanıtladı.
Milletvekili Çalık, şu anda atıl durumda bulunan YİMPAŞ binasının Milli Emlaktan alınacağını ve oraya Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya İl Müdürlüğü’nün taşınacağını söyledi, 2 ay içerisinde sürecin netleşeceğini belirtti.
Milletvekili Çalık, yeni Adliye binasının da Yeşiltepe’deki askeri alana yapılacağını söyledi. Çalık; “ Yeşiltepeli muhtarlarımız da vatandaşlarımız da tahmin ediyorum çok mutlu olacaklar. O bölgenin gelişmesine katkıda bulunacağını düşündüğümüz için, Malatya’nın anayol güzergahına adliye binasını yapmak yerine, biz vatandaşlarımızın yeni bir yerleşim yeri oluşturması adına Yeşiltepe diye düşündük. Tahmin ettiğiniz gibi askeri hastanenin olduğu mıntıkaya yapılacak. Nasip olursa Kayısı Festivali’nde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ağırlayacağız. Adli Tıp Kurumu ve diğer kurumları da oraya taşıyacağız.” dedi.
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Arapgir’de Haluk Cömertoğlu, Akçadağ’da ise Ali Kazgan’ın yeniden aday gösterilmemesine de değinen Çalık, genel merkezin yaptırdığı seçim anketlerine göre hareket ettiklerini söyledi. Çalık şu ifadelere yer verdi; “Akçadağ benim için çok özel bir ilçe. Akçadağ sevdi mi tam sever. Bende Akçadağlıları çok severim. Akçadağ ile aramızda çok güzel bir gönül köprüsü oldu. Benim hatalarım, benim eksiklerim oldu. Genel Başkan Yardımcılığım esnasında Akçadağ’a, ilçe merkezine bir girip çıktım. Daha önce bütün köylerini karış karış dolaşırken ilçe merkezine girip çıktık. Öznur Hanım artık gelmiyor gibi bir kanaat oluştu. Ali Kazgan’ın hiçbir yolsuzluğunu görmedim, hiçbir usulsüzlüğünü görmedim. Tanıdığım düzgün birisidir. Malatya’ya Genel Sekreter olacağı zaman da Fuat Ölmeztoprak’ın önerisi ile biz olması için mücadele ettik ve Malatya’da Genel Sekreterimiz olarak görev yaptı, daha sonra İstanbul’a vali yardımcısı oldu. 2014 seçimlerinde de geldi ben Akçadağ’da belediye başkanlığı yapmak istiyorum dedi. Ben Ali Kazgan’ın olmasını istedim. Adaylığı açıklandığı zaman Akçadağlılar biz Ali Kazgan’ı istemiyoruz diye pankart açtılar. Öznur Çalık getirdi diye benimde aleyhimde pankart açtılar. Biz gittik, çalıştık ve Ali Kazgan belediye başkanımız oldu. Ben Ali Kazgan ile şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Ali Kazgan’ın bu dönem de olmaması için hiçbir sebep yok. Akçadağ Ali Kazgan’ı istiyorsa biz niye riske girelim? Genel Merkez’in yaptığı anketlerle bizim hiç bağlantımız olmadı. Genel Merkez anket yapmış. Mevcut belediye başkanları devam etmeli mi etmemeli mi diye. Genel merkezin yaptığı anketlerin neticesinde Ali Kazgan’ın değişsin fotoğrafı vardı. 20 tane de aday adayı var ve aday adaylarının tamamı da Ali Bey olmasın diyor. En çok zorlandığımız ilçe oldu Akçadağ. Yapılan anketlerde hiç de tanımıyorum, il yönetim kurulunda var olan bir tane Mustafa Kırteke diye birisi. Arkadaşlarımız da dedi ki kimi söyleyelim. Bir tanesi dedi ki Mustafa Kırteke olsun, madem anketlerde çıkmış. Sonra diğerleri de tamam deyince Mustafa Kırteke oldu. Herhangi bir partiye gitmeden, bağımsız olarak girmesi çok önemli bir harekettir. Ben partili birisi olarak, partim bana görev verdiği sürece başımın üstünde ama görev gittikten sonra ben bağımsız kaldım, yada başka partiye geçtim dememek lazım. Bu bana etik gelmiyor. Siyasetin içerisine girdiğiniz zaman benim işim bitti demiyorsunuz, 5 dönem belediye başkanlığı yapsanız da demiyorsunuz, 10 dönem yapsanız da demiyorsunuz. Deniz Baykal’a ve Süleyman Demirel’e bakın. Ben 2023’e kadar Allah sağlık sıhhat verirse Malatya’daki görevlerimi tamamlamayı arzu ediyorum. Ali bey aday gösterilmeyince bağımsız adaylığı gündeme gelince keşke bu yaşanılmasaydı diye düşündüm. Akçadağlı hemşerilerimizin verdiği karara sonuna kadar saygı duyuyoruz. Arapgirli hemşerilerimizin verdiği karara da sonuna kadar saygı duyuyoruz.”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borç iddiaları ile gündemden düşmemesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Çalık, Malatyalı siyasetçiler arasında bu konuda herhangi bir dargınlık olmadığını ifade etti. “Hizmet yapınca mutlaka borçlanacaksın. Bir eksiklik ve aksaklık varsa da bunların kontrol altına alınması gerekir. Ben Malatya’nın çok ciddi manada hizmet aldığını düşünüyorum. Kimsenin birbirine bir küskünlüğü ve dargınlığı yok. Basın açıklamalarından sonra Selahattin Başkanımız benin bu açıklamayı yapmam lazımdı. Bundan sonraki belediye çalışmalarımda elimde sıkıntı olduğunu bilmeleri lazımdı. Borçlarımızı söylemem lazımdı. Ahmet Bey de benim de bu harcamaları nereye yaptığımı açıklamam lazımdı dediler ve hiçbir rahatsızlık yaşanmadan süreç devam ediyor. Hiçbir sorunumuz yok, Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanımız ahenk içerisinde çalışıyoruz. Biz hizmet etmek zorundayız.” diye konuştu.
Tarım Kredi Kooperatifi’nin Malatya’dan kayısı alacağını belirten Çalık, konsantre kayısının 50 kuruşa satılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Milletvekili Çalık, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Tarım Kredi Kooperatifi firmaları organize etti, ilk kez Malatya’dan kayısı alacak. Bu çok önemli. Geçen yıl Konsantre (ıskarta) kayısı 25-30-35 kuruşa satılmış, şimdi bir taban fiyat belirlenmiş ve 50 kuruş denmiş. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. 50 kuruş ile ilgili olarak Ticaret Borsası Başkanımız Ramazan Özcan, bizi aradı konuştuk. 50 kuruş vatandaşımız için çok düşük bir rakam bunu yukarıya çıkarmamızı istedi. Bende Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürüne en azından 1 lira yapın diye ricada bulundum. Oda firmalarla konuştu. Firmalar da biz 1 liraya aldığımızda zarar ediyoruz diye açıklamalarda bulunmuşlar. 1 liraya aldıklarında bu defa meyve suyunun satışı artacak. Dolayısıyla enflasyona etken eden sebeplerden biri haline dönüşecek. 50 kuruş bir taban fiyat, vatandaşlarımız vermek zorunda değil. Dışarıda olan firmalara da satabilir. Ama şu an alacak olan firmalara da 50 kuruşun altında da satmamaları gerekir. Vatandaşımız ucuz alan firmalara vermesin.”